Denktanksessies organiseren wij drie maal per jaar. Deze sessies bijwonen, maar nog geen lid? Neem dan contact op via info@dwsi.nl

2e denktanksessie

Denktanksessie ‘Het waterwerk van ons waterwerk’

21 juni, 2023
The Greenhouse Utrecht
Denktanksessie ‘Het waterwerk van ons waterwerk’

Uitgelichte foto door Sanne Donders via Carlijn Kingma

DWSI-denktanksessie 21 juni: Het waterwerk van ons waterwerk

Tijdens de DWSI-denktanksessie van 21 juni zullen we in de diepe geldstromen van de watersector duiken: wat zijn de knelpunten binnen het huidige financieel stelsel en wat zijn de eventuele alternatieven? Hoe maken we het (weer) dienstbaar aan de samenleving?

Inschrijven kan via het formulier onderaan deze uitnodiging.

Keynote-sprekers

Cartograaf Carlijn Kingma en financieel econoom Thomas Bollen, beide werkzaam bij journalistiek onderzoekplatform Follow the Money, gaan ons hierbij begeleiden. Zij brachten het hele financieel stelsel (en eventuele alternatieven) van Nederland letterlijk en figuurlijk in kaart in hun project “het waterwerk van ons geld”.

Afbeelding via Carlijn Kingma

Met hun project laten Carlijn, Thomas en hun collega Martijn zien waarom financiële instabiliteit, groeiende ongelijkheid en de trage verduurzaming van de economie niet los zijn te zien van de inrichting van ons geldstelsel.

In deze denktanksessie gaan wij onderzoeken hoe de inrichting van het financieel stelsel van de watersector wel of niet bijdraagt aan de uitdagingen waar zij voor staat op het gebied van verduurzaming, (on)gelijkheid en een groeiende watervraag. Daarnaast zullen wij alternatieven op de huidige inrichting ontwikkelen.


H
et waterwerk van ons geld‘Het waterwerk’ wordt deze maand tentoongesteld op de Biënnale van Venetië, in 2024 volgt een boek over het strijdtoneel waar de toekomst van ons geld wordt beslecht (uitgegeven door Follow the Money), in het Kunstmuseum van Den Haag exposeerden de onderzoekers een tentoonstelling ‘De toekomst van ons geld’, ‘Het waterwerk’ is al eerder tentoongesteld in het rijksmuseum van Twenthe en verder stonden de onderzoekers met dit project in 2022 op Springtij en Lowlands. 21 juni komen Carlijn Kingma en Thomas Bollen dus naar ons, DWSI. Zij zullen hun onderzoek toelichten en samen gaan wij kijken naar de toekomst van het waterwerk van ons waterwerk.
Praktische informatie:

Datum en tijdstip: 21 juni, vanaf 13:30 uur inloop, 14:00 start het programma en 17:30 borrel en diner.

Locatie: The Greenhouse (Croeselaan 16, 3521 CA Utrecht)

denktanksessie 'het waterwerk van ons waterwerk'

Naam(Required)
Ik ben aanwezig bij de denktanksessie op 21 juni(Required)
Diner(Required)