Denktanksessies organiseren wij drie maal per jaar. Deze sessies bijwonen, maar nog geen lid? Neem dan contact op via info@dwsi.nl

2e denktanksessie

“Door de lens van Terlou” Een blik op China en onze gezamenlijke toekomst

7 juni, 2018
Het Kasteel, Woerden
“Door de lens van Terlou”  Een blik op China en onze gezamenlijke toekomst

Voor onze komende DWSI-sessie hebben we een bijzondere gast: documentairemaker, fotograaf en arts Ruben Terlou. Hij is vooral bekend van zijn twee reisseries over China, Langs de oevers van de Yangtze en Door het hart van China. Voor, tijdens en na zijn studie geneeskunde was hij actief als fotograaf in met name China en Afghanistan. Hij won met zijn series diverse prijzen bij de Zilveren Camera en in 2016 de Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek.

7 juni gaan we met Ruben Terlou in gesprek over het moderne China en kijken we wat we kunnen leren van deze nieuwe grootmacht. President Xi Jinping wil een grote sprong voorwaarts maken in technologie. Wat betekenen de technologische aspiraties van China voor Nederland? Zijn er kansen voor Nederlandse waterexpertise in China, of bouwen over 10 jaar de Chinezen de nieuwe waterzuiveringen in Nederland?

Maar we willen ook leren van Ruben Terlou als fotograaf. Bij toekomstverkenning en strategie-ontwikkeling is betekenisgeving essentieel, maar ook lastig. Hoe geeft Ruben betekenis aan wat hij ziet en vastlegt?  Hoe kijkt hij met zijn fotografische blik naar de uitdagingen in de watersector? En wat kunnen we daarbij leren van zijn Chinese ervaringen?

Over deze en andere vragen gaan we op donderdag 7 juni van 14:00 – 19:00 uur met elkaar in gesprek. De denktanksessie vindt plaats in het Kasteel Woerden, Kasteel 3, 3441 BZ te Woerden. Aansluiten is er een diner. U kunt zich per mail opgeven via info@dwsi.nl, laat daarbij ook even weten of u van het diner gebruik maakt.