Denktanksessies organiseren wij drie maal per jaar. Deze sessies bijwonen, maar nog geen lid? Neem dan contact op via info@dwsi.nl

2e denktanksessie

Gentechnologie: Mutatis Mutandis?

8 juni, 2017
Creative Valley, Orteliuslaan 1-27, 3528 BA Utrecht
Gentechnologie: Mutatis Mutandis?
De maatschappelijke acceptatie van gentechnologie en synthetische biotechnologie groeit en de voordelen lijken het debat te gaan domineren. Dit zou een versnelling kunnen zijn van een langzame trend waarbij de technologische mogelijkheden vooroplopen terwijl de samenleving en de wet en regelgeving er nog niet klaar voor zijn.

Genetische modificatie is inmiddels zo geavanceerd dat het niet meer van ‘natuur’ te onderscheiden is. Bovendien belooft het veel van onze huidige en toekomstige problemen op te lossen, bijvoorbeeld door zoutbestendige gewassen, betere medicijnen en bacteriën die energie produceren. Ook amateurwetenschappers mogen nu DNA modificeren, bijvoorbeeld bij Waag Society’s Open Wetlab op de Amsterdamse Nieuwmarkt.

Frank van der Wilk is als algemeen secretaris van de Commissie Genetische Modificatie (COGEM) de expert op het gebied van deze ontwikkelingen. De COGEM adviseert de regering over mogelijke risico’s van productie en handelingen met genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) voor mens en milieu. Ook informeert de COGEM betrokken ministers of staatssecretarissen over ethisch-maatschappelijke aspecten verbonden aan genetische modificatie. Frank zal ons vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van ggo’s en hun implicaties voor de toekomst. Daarna gaan we met hem en elkaar in gesprek over de gevolgen voor de watersector.

Wanneer: 8 juni 2017, 14:00-19:00 uur;
Waar:  Creative Valley, Orteliuslaan 1-27, 3528 BA Utrecht.

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een mail te sturen naar info@dwsi.nl. Gelieve ook aan te geven of u gebruik zult maken van het diner. Graag tot 8 juni!

Download bijeenkomst verslag