Denktanksessies organiseren wij drie maal per jaar. Deze sessies bijwonen, maar nog geen lid? Neem dan contact op via info@dwsi.nl

3e denktanksessie

Quo Vadis, Europa?

1 november, 2016
Slot Zuylen, Tournooiveld 1 3611 AS Oud-Zuilen
Quo Vadis, Europa?

Dijsselbloem doopt SNS-bank om tot Volksbank, maar geeft wel aan dat die over enkele jaren weer geprivatiseerd moet worden. Tegen de wil van een meerderheid in de Tweede Kamer, maar het moet van Europa. De Britten hebben aangegeven niet langer deel te willen nemen aan de EU, terwijl Oekraïne stapjes in onze richting zet. Rutte spreekt over het einde van de crisis, terwijl Italiaanse banken nog steeds op omvallen staan. Het IMF geeft in een intern onderzoek aan dat er grote fouten gemaakt zijn in Griekenland en nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz heeft zich openlijk uitgesproken tegen de euro.

Hoe staat Europa er economisch voor? Heeft de Euro nog toekomst? Is de Nexit van Wilders een reële optie? Hoe zit het Europese economische beleid er voor de komende jaren uit? En wat betekent dat voor Nederland?

Deze belangrijke vragen komen aan de orde in de laatste denktanksessie van 2016. Onder begeleiding van top-econoom Bas Jacobs duiken we in het hoe en waarom van de Europese politieke economie en verkennen we de gevolgen voor de Nederlandse watersector. Bas Jacobs is sinds 2007 Hoogleraar Economie en Publieke Financiën aan de Erasmus. Hij is research fellow van het Tinbergen Instituut en CESifo. Hij is academisch partner van het CPB, voorzitter van de Koninklijke  Nederlandse Vereniging van Staatshuishoudkunde, en lid van de economenpanels van BNR en online economietijdschrift MeJudice. Hij publiceert regelmatig over Nederlands en Europees economisch beleid. In 2013 werd hij door zijn collega’s uitgeroepen tot ‘beste in zijn vak’.

De bijeenkomst zal plaatsvinden op 1 november van 14:00-19:00 uur. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een mail te sturen naar info@dwsi.nl. Gelieve ook aan te geven of u gebruik zult maken van het diner. Graag tot 1 november!

Download bijeenkomst verslag