Denktanksessies organiseren wij drie maal per jaar. Deze sessies bijwonen, maar nog geen lid? Neem dan contact op via info@dwsi.nl

3e denktanksessie

Sustainable Development Goals

10 november, 2020
Teams
Sustainable Development Goals

De Sustainable Development Goals (SDGs) vormen een blauwdruk voor een betere en duurzame wereld voor iedereen. Elk van de doelen (goals) is vertaald in meer specifieke doelen (targets), waaraan acties kunnen worden gekoppeld. De laatste jaren is de aandacht voor SDGs gegroeid en daarmee ook de vraag naar concrete handvatten om de SDGs onderdeel te maken van strategie en bedrijfsvoering van organisaties.

Daarbij speelt voor Nederland het probleem dat de SDGs niet altijd passen bij de West-Europese context, maar meer bij die van ontwikkelingslanden. Daarmee kan het lijken alsof wij een beperkte bijdrage hebben in het realiseren van de doelen, terwijl het ook mogelijk is om de SDGs naar onze context te vertalen.

Dat is wat we in deze denktanksessie aan de orde willen stellen. We worden daarbij geholpen door Kees van Leeuwen die ruime ervaring heeft met het werken aan het realiseren van de SDGs in de EU en de Nederlandse watersector. Samen met hem gaan we kijken naar de voor de watersector belangrijke SDGs en hoe die een plek kunnen vinden in de strategie van de waterorganisaties. De bedoeling is om te leren van elkaars ervaringen en samen nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen.

Gezien de aanhoudende maatregelen zal deze bijeenkomst plaatsvinden via Microsoft Teams, op dinsdag 10 november van 14:00-16:30 uur. Aanmelden kan via dwsi@kwrwater.nl. Graag tot 10 november!

 

Download bijeenkomst verslag