Denktanksessies organiseren wij drie maal per jaar. Deze sessies bijwonen, maar nog geen lid? Neem dan contact op via info@dwsi.nl

1e denktanksessie

Een Toekomst Zonder Gas?

8 februari 2017
Evenementenlocatie De Olifant, Straatweg 1 te Breukelen
Een Toekomst Zonder Gas?

Fossiele brandstoffen gaan eruit. Het moet, zegt Minister Kamp, “We gaan dit doen”. Zo schreef NRC op 7 december vorig jaar. Niemand ontkomt aan de gevolgen van de energietransitie. Een van de concrete doelstellingen is dat er over 30 jaar geen aardgas meer door onze gasleidingen stroomt. Daarmee komt een einde aan een kleine eeuw waarin Nederlandse huishoudens aardgas gebruikten voor een groot deel van hun energiebehoefte: het verwarmen van water.

Maar wie verwarmt de toekomst? Gaan we meer elektriciteit gebruiken? Leggen we overal warmtenetten aan? Of stroomt er straks waterstof door onze gasleidingen? En wat hebben deze scenario’s voor gevolgen voor de watersector? Als de energie infrastructuur verandert, gaat dat ook gevolgen hebben voor de waterinfrastructuur? Hoe wordt deze transitie gemanaged? Deze vragen komen aan de orde in de eerste DWSI denktanksessie van 2017. Onder begeleiding van een warmteregisseur leren we over de energietoekomst van Nederland en de gevolgen voor de watersector.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 9 maart 2017 van 14:00 – 19:00 uur in Evenementenlocatie De Olifant, Straatweg 1 te Breukelen.

U kunt zich opgeven via info@dwsi.nl, geef daarbij ook aan of u van het diner gebruik zult maken.

Met vriendelijke groet,

Het DWSI-team

T  06 – 55 28 1776

 

Download bijeenkomst verslag