Trendalerts zijn exclusief voor DWSI-leden, die daarvoor in het hiernaast aangegeven kader kunnen inloggen.

Kweekvlees

15 september 2020


Kweekvlees

In 2013 werd de eerste kweekvleesburger met veel bombarie gepresenteerd aan de wereld. Nu, meer dan 7 jaar later, is deze nog niet te vinden in de schappen bij de supermarkt. Toch zijn er veel ontwikkelingen op dit vlak en lijkt de introductie niet ver weg meer. In deze trendalert bespreken we de impact van de huidige veeteelt sector op het natuurlijk systeem en bekijken we wat de mogelijke impact van kweekvlees zou kunnen zijn. Daarnaast bespreken we de twee belangrijkste discussies ten aanzien van de introductie van kweekvlees, gerelateerd aan de productie van dit vlees en de houding van de consument. Kan het zo zijn dat de productie van kweekvlees tot meer opwarming van de aarde leidt dan de huidige vleessector? En is kweekvlees echt helemaal diervriendelijk, natuurlijk en ethisch verantwoord? Tot slot beschouwen we de impact van de veeteelt industrie op de watersector en bespreken we ook hier de mogelijke impact van kweekvlees.

Log in om deze trendalert te downloaden